Kesällä 2022 veistettiin Mammutti-            vuolukiveä Juuassa.
Kiitos kaikille osallistujille!
Ensi kesänä taas tavataan!

Kivenveiston kansainvälinen ja  SM-kilpailu ja  kivenveistotapahtuma 5. - 7.8.2022 Juuassa, Pohjois-Karjalassa!

Kilpailu oli avoin kaikille. 

Kivenveistokilpailun teemana oli Rakkaus. Veistomateriaalina oli juukalainen Mammutti-vuolukivi.

Tapahtuman järjesti Ellin Taitajat ry. Juuan kunta on yhteistyössä mukana ja kilpailun suojelijana on kunnanjohtaja Henri Tanskanen. NunnaUuni Oy lahjoitti Mammutti-vuolukiviaihiot. Mukana olivat myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maaseudun sivistysliitto ja Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut ja laaja joukko yhteisöjä, yrityksiä ja talkooväkeä. 

Kilpailu oli taidekilpailu ja kilpailussa oli vain yksi sarja, soolosarja.  Mukaan mahtui 10 osallistujaa käsinveistokilpailuun ja 10 osallistujaa koneveistokilpailuun. Kilpailuun ilmoittautuminen alkoi huhtikuun alussa ja päättyi kesäkuun 15.päivä. Kilpailuun ilmoittauduttiin juuankivenveisto.fi-sivun lomakkeella tai soittamalla hankekoordinaattori Tanja Rovio-Murrolle. 

Neljätoista suomalaista veistäjää kilpaili Suomen mestaruudesta ja samanaikaisesti he kilpailivat veistoksellaan kansainvälisestä mestaruudesta, sillä tänä kesänä 2022 myös ulkomaalaiset voivat osallistua käsin- tai koneveistokilpailuun kilpailemalla kansainvälisestä mestaruudesta. Ulkomaalaisia osallistujia oli yksi, joten Suomen ensimmäinen kivenveiston kansainvälinenkin kilpailu toteutui. Tutustu veistäjiin. Katso upeat veistokset juuankivenveisto.fi galleriasta

Veistosten ostotarjoukset voi jättää Ellin Taitajille.

Jätä tarjouksesi sähköpostitse osoitteeseen: ellintaitajat@gmail.com. Laita viestisi otsikoksi "Tarjous veistoksesta". Kirjoita viestiin tarjouksesi, nimesi puhelinnumerosi ja sähköpostisi.
Tarjoukset ovat sitovia! Myyjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä tarjous. 

Yleisölle oli kiinnostavaa ja mukavaa ohjelmaa ja näyttelyjä. Katso juuankivenveisto.fi ohjelma.

Kivenveistotapahtumassa viihdyttiin. Kävijät saattoivat myöskin kokeilla veistotaitojaan Riverian käsityömuotoilun artesaani-opiskelijoiden järjestämässä työpajassa. 

Viime kesänä 2021 Juuassa pidettiin Suomen ensimmäiset kivenveistokilpailut ja kivenveistotapahtuma. Euroopassa ja Kanadassa kivenveistofestivaaleja on järjestetty jo kauan. Monet suomalaiset puun- tai muun materiaalin veistäjät ihastuivat kivenveistoon ja tulokset ensikertalaisillakin olivat upeita. Kivenveistolla on sijansa Suomessakin. Kivenveisto sopii kaikenikäisille naisille ja miehille: Juuan kivenveistokurssilla vuonna 2020 nuorin osallistuja oli 13-vuotias ja vanhin yli 60 vuotta vanha. Yhdistyksen suunnitelmissa on järjestää tulevina vuosina uusia kivenveistokursseja.

Lisätietoja
kilpailun johtaja Tapio Vartiainen: twartsu@hotmail.com, puh. 050 522 0337
tapahtuman johtaja Eija Meriläinen: eijamerilainen@hotmail.com, puh. 050 541 8951
hankekoordinaattori Tanja Rovio-Murto: tanja.rovio@gmail.com, puh. 050 563 0325
veistäjien yhteyshenkilö Tuula Ikonen-Graafmans: tuula.ikonengraafmans@gmail.com, puh. 0400 674 062.
www.ellintaitajat.fi, www.juuankivenveisto.fi