Hiekanveiston SM 2019                         Teemana ´Juuan Elli´                

Hiekanveiston SM 2019
Hiekanveiston SM 2019

Hiekanveiston SM 2019 kilpailut ja tapahtuma pidettiin 10.-13.2019 Juuan keskustassa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahasto avusti kilpailun toteuttamisessa.

Kilpailuajankohtana vietettiin Juuassa Ellinpäiviä ja Juuassa oli tällöin paljon matkailijoita ja runsaasti erilaista ohjelmaa. Hiekanveistotapahtuma ja valmistuneet veistokset olivat merkittävä yhteisöllisyyttä ja kunnan positiivista imagoa lisäävä tekijä Juuassa kesällä 2019. Uudeksi Juuan Elliksi valittiin Eija Meriläinen, joka on myös Ellin Taitajien hallituksen varapuheenjohtaja.

Kumppaneina ja tukijoina oli 36 yritystä ja muuta tahoa. Kilpailut toteutettiin kokonaan talkoolaisvoimin. Talkoolaisia oli 65 henkilöä ja talkootyötunteja kertyi 1743 eli 1 htv.

Kilpailut onnistuivat hyvin sekä tehtäväänsä sitoutuneiden taitavien kilpailijoiden että talkoolaisten ansiosta. Kisapäivinä sää oli aurinkoinen ja leuto. Yleisöä arvioidaan käyneen kisapäivinä 500 ja kaiken kaikkiaan hiekkaveistoksia on käynyt katsomassa 2000 - 5000 henkilöä, ja kävijämäärä kasvoi edelleen. Veistokset suihkutettiin vesi-liimaseoksella ja ne säilyivät marraskuun lumen tuloon saakka.

Kilpailun tulokset

1. palkinto  Aistikkaasti, Marika Walldén, Varkaus

2. palkinto Kesäpäivä Pielisellä, Riitta Matikainen,  Joroinen 
3. palkinto Päätös, Eeva Karhu,  Espoo (eevakarhu.fi/)
Yleisön suosikki Elli, Kaunein muisto, Timo Koivisto,  Porvoo

 Muut veistokset
 Muutto, Markku Tuominen,  Nurmijärvi
 Ainoani, Kiia Aihkisalo, Kajaani 
 Kaipaamaan jäin, Katri Houtbeckers,  Sipoo

Kuvat Pentti Kallinen