LUMENVEISTON SM 2017                  Soolosarjan veistokset       Teemana Suomi100

Lumenveisto SM 2017 kilpailut ja tapahtuma Nunnanlahdessa Juuassa 24.-25.2.2017. Lumenveiston SM-kisat olivat Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa ja osa Metsähallituksen organisoimaa Suomen Luonnon päivää. Kilpailun teemana oli Suomen itsenäisyys. Kilpailun suojelijana oli Metsähallituksen Pääjohtaja Pentti Hyttinen Kisojen tukijoina oli Juuan kunta, yli 60 yritystä, kumppania tai muuta tahoa.
Hankkeella ei ollut palkattua henkilöstöä. Projektisihteerinä toimi työharjoittelussa oleva matkailualan opiskelija tammikuun alusta lähtien 10 viikon ajan. Apuna tiedottamisessa toimi työkokeilussa oleva ylioppilas kahden kuukauden ajan. Opiskelijoita oli 14 ja kaksi opettajaa. He tekivät kävijäkyselyn.
Talkoolaisia oli eri tehtävissä eri pituisia aikoja yli sata. Heistä 15 miehen porukka paukkupakkasilla tykitti lumen ja valmisti lumiaihiot ja kaikki hoitivat kaikki tarvittavat kisajärjestelyt. Pentti Kallisen suunnittelema Lumikappeli ja lumimuuri valmistuivat talkoovoimin. Talkootyötunteja tehtiin 1,6 htv. 

Kuvat Pentti Kallinen